Var med i kampen mot Alzheimer

Spring eller gå var du än är 4-6 juni

I en tid då vi måste hålla avstånd till varandra vill vi se till att alla som vill delta i Alzheimerloppet ska kunna göra det, men inte på samma ställe. Därför kommer Alzheimerloppet att gå av stapeln som ett virtuellt event under helgen den 4-6 juni. Alla som vill kan delta och du får gå eller springa precis där du är. Anmälningsavgiften är 200 kr och går till alzheimerforskningen. I anmälningsavgiften ingår även Alzheimerloppets t-shirt som du får hemskickad före loppet.
Tröjorna är slut för anmälningar efter den 1 juni.

Härligaste bilder vinner medalj

Alla som är med i Alzheimerloppet är vinnare, men alla som delar en bild på Instagram för att sprida glädjen kan vinna en fin medalj. Lägg upp en bild på Instagram med #alzheimerloppet efter att du har deltagit. Några av de härliga bilderna vinner Alzheimerloppets snygga medalj.

Du som tar flest steg får medalj

Vad vore Alzheimerloppet utan ett roligt tävlingsmoment? I år presenterar vi stegutmaningen. Lägg upp en bild på Instagram med #alzheimerloppet som visar din stegräknares totala antal steg efter att du har gått, sprungit eller lunkat den 4-6 juni. Den man och kvinna som tagit flest steg under helgen får Alzheimerloppets snygga medaljer och sina namn ingraverade i vandringspokalen.

Stegutmaning i maj

I dessa tider är det extra viktigt att alla som jobbar hemifrån och sitter stilla alldeles för mycket håller igång för att främja hälsan - och inte minst hjärnan. Därför anordnar vi en speciell hälsoutmaning under maj månad där du kan hålla igång och må ännu bättre. Utmaningen är att ta ett steg för varje person som lever med en demensdiagnos i Sverige, alltså 160 000 steg. Lägg upp en bild på din stegräknare på Instagram med #alzheimerloppet där det tydligt framgår att du tagit fler än 160 000 steg under maj månad. Klarar du utmaningen vinner du ett handgjort Fight Alzheimers-armband.

Engagerade ambassadörer som springer eller går för hjärnan