Alzheimerloppet - en viktig företagsaktivitet

4-6 juni

Alzheimerloppet arrangeras av Alzheimerfonden för att samla in pengar till den viktiga forskningen för att hitta ett botemedel. Varje form av pulshöjande fysisk aktivitet har dessutom visat sig kunna förebygga demenssjukdomar. Så gör en god gärning för både dig, dina kollegor och alzheimerforskningen och anmäl er till Alzheimerloppet innan 16 maj för att hinna få era tröjor skickade i god tid innan loppets start.

Företagsutmaningen - Snyggast bild

Låt Alzheimerloppet bli en trevlig sommaraktivitet tillsammans med dina kollegor där ni även gör en god gärning. Lägg upp en bild på Instagram med #alzheimerloppet där ni visar att ni är med. De tre härligaste bilderna vinner varsin Alzheimerloppet-medalj.

Företagsutmaningen - Antal steg

Hur långt kan ni gå tillsammans? Lägg upp en bild på Instagram med #alzheimerloppet efter att ni har deltagit där det tydligt framgår vilket företag ni är och hur många steg ni tagit gemensamt. Det företag som tagit flest steg vinner Alzheimerloppets fina pokal.

Så här fungerar det

Spring eller gå valfri sträcka var du än befinner dig under helgen 4 – 6 juni. Anmälningsavgiften är 200 kr per person exklusive moms som går till forskningen.

Tröjor ingår i anmälningsavgiften – dela bilder i sociala medier #alzheimerloppet.

Ni som företag kommer också att få en e-mailsignatur och ett diplom att ni deltar i loppet.

0
kronor har Alzheimerloppet sedan starten 2015 samlat in till Alzheimerfonden

Det här är Alzheimer.
Av alla demenssjukdomar är Alzheimers sjukdom den vanligaste. Många har en eller flera av demenssjukdomarna i kombination med Alzheimers sjukdom. Gemensamt är att de alla innebär problem med minnesfunktionerna.

    Det finns drygt 160000 personer med demenssjukdom i Sverige, varav 60–70 procent har Alzheimers sjukdom.

    Åtta procent av alla som är 65 år eller äldre, 20 procent av alla över 80 år och nästan hälften av alla som är 90 år eller äldre har en demenssjukdom.

    I Sverige uppskattas antalet yngre personer med demenssjukdom till nästan 10 000, varav merparten är 60–65 år.

    Fler kvinnor än män drabbas av demenssjukdom, vilket inte bara beror på att kvinnor lever längre.

Våra sponsorer

Alzheimerloppet skulle inte bli av utan våra fantastiska sponsorer och bidragande leverantörer. Stort tack för att ni bidrar till att forskarna ska kunna göra nya viktiga genombrott i kampen mot Alzhemers sjukdom och andra demenssjukdomar.