Om oss

De flesta av oss känner någon som drabbats. Bara i Sverige lider cirka 160 000 människor av någon form av demenssjukdom. Till år 2050 beräknas antalet drabbade ha fördubblats – om inget botemedel har utvecklats innan dess. Alzheimers sjukdom är den vanligaste formen av demenssjukdom, cirka 70 procent av alla fall. Främst drabbas äldre människor, men idag får allt fler yngre denna diagnos, redan i 40-årsåldern eller tidigare. Det betyder att många barn och ungdomar växer upp med en demenssjuk förälder.

Det var precis det som hände oss. För 10 år sedan fick vår mamma diagnosen Alzheimer, drygt 50 år gammal. Vi var då bara 14 och 17 år gamla och vi har med åren fått se hur vår kärleksfulla mamma försvunnit allt längre ifrån oss i takt med att hennes hjärna förtvinar. Som det ser ut idag är sjukdomen obotlig och kan därmed bara gå åt ett håll. Vårt hopp ligger i att forskningen fortsätter göra framsteg, men för att det ska vara möjligt krävs kapital.

Som unga ambassadörer för Alzheimerfonden arbetar vi nu för att sprida mer kunskap kring Alzheimers sjukdom samt samla in mer kapital till demensforskningen. Vår vision med Alzheimerloppet är att vara med och bidra till att ett botemedel utvecklas så att framtida generationer slipper gå igenom samma öde som oss. Första upplagan av Alzheimerloppet genererade ett överskott om drygt 120 000 kr till Alzheimerfonden, vilket vi är otroligt glada över. I år hoppas vi kunna ta Alzheimerloppet till nya nivåer och hälsar Hanna Karlsson varmt välkommen till teamet – en ovärderlig förstärkning! Hanna var bara 21 år gammal när hennes mamma, då endast 57 år gammal, drabbades av Alzheimers sjukdom.

För mer fakta om demenssjukdomar och information kring vad ditt bidrag går till kan du besöka Alzheimerfondens webbplats, klicka här för att komma till sajten.

Tack för att ni hjälper oss att hjälpa, så att de med en Alzheimerdiagnos också ska kunna få ett lyckligt slut en dag!

Se Felicia och Julias medverkan i Nyhetsmorgon här
Se Felicia och Julias medverkan i en film till Alzheimergalan tillsammans med Anders Ekborg här

Se Hannas medverkan i Nyhetsmorgon här
Se Hannas medverkan i Malou efter tio här

 

Med vänliga hälsningar,
Felicia Falck, Julia Falck och Hanna Karlsson

Populära anti-ED-läkemedel kan klassificeras som en fosfodiesteras typ 5-hämmare (tablettform). Tillsammans med läkemedel som innehåller Tadalafil, är Sildenafil också en populär anti-ED-medicin som säljs under olika varumärken.tadalafilenfrance.com, viagradanmark.eu